Onze eetkaart

Knabbeltjes bij het aperitief

Deze kleine gerechtjes zijn ideaal bij een aperitief of gewoon, in afwachting van een gerecht. U kunt er gezellig alleen, met z’n twee, of met de andere gasten aan tafel.

La Trappe Quadrupel Bitterballen
8.50
Portie warme hapjes mix
19

(5 bitter- & 5 kaas balletjes, 5 kippenboutjes)

Portie kaasballetjes
7,50

(6stuks)

Portie kippenboutjes
8,5

(6 stuks)

Gefrituurde Calamaris met tartaar
9,5
Kibbeling met tartaar
11
Chimay kaas Café Botteltje
Warme halfzachte kaas "Le Chimay Gourmand
22

Gebakken spekblokjes, pijnboompitten & mandje Trappistenbrood

truffel frietjes café botteltje
Verse truffel frietjes met Parmezaanse kaas
7,5
100 % west vlaams
Home-Made MINI garnaalkroketjes
18

Bereid met ons huisbier “Ostensche Strever Blond” (4 stuks)

3 de plaats vakjury tijdens het Garnaalkroketten festival 2022

Erkend als 100 % West-Vlaams Streekprodukt.

Tevens ook mogelijk voor aankoop als Take-Away om thuis aftebakken. Zie Webshop

ostensche strever bier paté
Ostensche Strever Paté
11

Onze huispaté (100 gr) bereid met “Ostensche Strever  Quadrupel”
word geserveerd met ons huisgebakken Trappistenbrood

Ook verkrijgbaar in meeneem om thuis te degusteren.

Ostensche Strever Ambechtelijke kaas (+/- 200 gr)
9

Deze ambachtelijke bierkaas heeft 3 maanden gerijpt in “Ostensche Strever blond bier” word geserveerd met potje mostaard Wostyn #baleihof

Ook verkrijgbaar in meeneem om thuis te degusteren.

}

Woensdag = keuken gesloten !!!

Gelieve uw keuze te beperken tot maximum 5 verschillende gerechten per tafel. Zo kunnen wij al onze gasten voorzien van een vlotte bediening.

Voorgerechten

Tomaat garnalen (120 gr) & z’n garnituur
36

Kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden.

Kaaskroketten “Chimay” met fris slaatje
19

(2 stuks)

Garnalenbisque met Oostendse garnalen en zure room
10
Oostendse Creuse 6 st natuur
17.50
streekproduct Oostendse holle oesters natuur
Gekweekt in de “Spuikom” 
streekproduct
HOME-MADE Oostendse garnaalkroketten met fris slaatje
25

(2 stuks)

Hand gepelde garnalen van Smitjes (Schip O.152) aan vistrap #rederijdesmit

Tevens ook mogelijk voor aankoop als Take-Away om thuis aftebakken. Zie Webshop

De voorgerechten worden geserveerd met een mandje brood.

Trappistenbrood

Ons Trappistenbrood bakken we zelf naar eigen recept, bereid met Westmalle Dubbel, op aanvraag te koop aan € 5.00 (+/- 1000 gr).

Trappistenbrood met “Ostensche Strever kaas” & z’n fris slaatje
16.50

Ambachtelijke kaas & zuivelboerderij Baliehof te Jabbeke
laat onze kaas minimaal 3 maanden rijpen in “Ostensche Strever blond” huisbier.

Trappistenbrood met gerookte zalm & z’n fris slaatje
19.50

Onze zalm word in huis gerookt

Trappistenbrood met “Ganda Ham” & z’n fris slaatje
16.50

Salades

Salade Crottin geitenkaas
22

Fris slaatje met Crottin geitenkaas van geitenboerderij t’Reigershof in De Haan,
gebakken Breydelspek , croutons , appeltjes

De salades worden geserveerd met een mandje brood.

Suggesties

Trio van garnalen
28

Home-Made garnaalkroket – soepje van garnalen -tomaat garnaal

Home-Made MINI (bier “Ostensche Strever Blond) garnaalkroketten
18

Basket to Share (4 x 40 gr)

Aardappelgerechten

Aardappel in de pel met huis gerookte zalm & garnalen, zure room & notensla
27
Aardappel in de pel met Munsterkaas & Breydelspek, Honing –mosterddressing
23

Visgerechten

Catch off the day "VISSUGGESTIE"
34.90

Zeebaarsfilet Jus van Sint-Bernardus Abt
Wintergroetjes (witloof-spuitjes-oesterzwammen) knolselderpuree

Oostends Vispannetje op smaak gebracht met “La Trappe Wit”
30

Suggestie

Ovenschotel van Ree
33.70

met gegratineerde aardappelpuree

Fazantfilet
34.50

jus van calvados – knolselderpuree – bospaddenstoelen – coxappeltje – veenbessen

Herten stoofpotje
32.90

Wintergroetjes (witloof-spuitjes-oesterzwammen) – coxappeltje – veenbessen -knolselderpuree

Vleesgerechten

Steak natuur (250 gr) met verse frietjes
26
+ Champignon saus
2
+ Mosterd roomsaus
2
+ Peperroom saus
2
Hamburger “Deluxe” nº 4
22

Vers bereidde hamburger (150 gr) met ijsbergsla, Breydel spek, Cheddar kaas, gefrituurde uiringen

Zacht gegaarde varkenswangetjes met “Keyte Dobbel-Tripel”
27
Steak tartaar (vers gemalen rundsteak) & verse frietjes
27
Vlaamse Stoverij & verse frietjes
25

Rundskarbonade bereid met Westmalle Dubbel

Brouwersmenu   

p

Aanbevolen bieraperitief: Geuze met Cava

Duo van garnaal – & kaaskroket “Chimay” met z’n fris slaatje

Aanbevolen bier: Chimay Goud

Vlaamse stoverij bereid met “Westmalle Dubbel” groenteboeket & verse frietjes

Aanbevolen bier: Westmalle Dubbel

q

Menu € 50 / met aanbevolen dranken € 70

Kleine degustatie glazen bier

Extra’s

Supplement frieten
3
Supplement brood
1,5
Supplement slaatje
3
Supplement bestek (vanaf 6 jaar)
3,5
Supplement aardappelkroketten
3
Supplement ketchup / HOME-MADE mayonaise
1

Kindergerechten

Kinderspaghetti
10
Chickennuggets met appelmoes en verse frietjes
12,5
Mini lasagne
10,5

(+/- 20 min)

Kaaskroket “Chimay” met fris slaatje
11

( 1 stuk)

HOME MADE Garnaalkroket met fris slaatje
12,5

(1 stuk)

Snacks

Spaghetti Bolognese
15
Lasagne van het huis
17
Pasta met gewokte seizoen groentjes
16,5

Desserts

Verse roomijs en sorbet.

Ons roomijs word bereid met lekkere verse melk van

hoeve Nieuwenhove

Kindercoupe
6
Gemengde sorbet
10

Volgens aanbod vers fruit

Gemengde ijs
10
Dame Blanche
11
Dame Noire
11
Coupe advocaat
13
Coupe brésilienne
11
Coupe vanille
10
Banana Split
12

Bier desserts

Crème Brûlée van “Sint-Bernardus Prior”
8,50
Trappisten roomijs “Rochefort 10”
11.20
IJs mug "Ostensche Strever Quadrupel"
10,50

Roomijs bereid met ons huisbier.

IJs coupe "Lindemans Kriek"
11,50