Nieuws

Het Lekkere Westen op bezoek in Café Botteltje !

West-Vlaanderen is dé bierprovincie bij uitstek met talrijke brouwerijen, biermusea, toffe kroegen,…

Jean Blaute & Ray Cokes gingen op bierverkenning in Het Lekkere Westen. Bekijk de film van hun trip en heb je de smaak te pakken?

Ga dan naar www.hetlekkerewesten.be en ontdek tal van tips voor een bezoek aan Het Lekkere Westen.

Met Het Lekkere Westen presenteren het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek, de Westhoek en Brugge een hele reeks invalshoeken voor een korte vakantie. West-Vlaanderen is dé culinaire provincie van België, nergens is het gastronomisch aanbod zo groot.

Je vindt er unieke en smakelijke bestemmingen die zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Kleine en grote adressen garanderen je het allerbeste. Gepassioneerde chefs werken met lokale seizoensgebonden kwaliteitsproducten en je kan ze dan ook de ambassadeurs van hun regio noemen.

Strever in de pers !!!

OOSTENDE

Botteltje pakt uit met eigen bier Strever

James Desimpelaere met een Strever. – Foto Proot

Café Botteltje in de Louisastraat, bekend voor zijn kaart met 330 soorten gerstenat, heeft nu ook zijn eigen bier: Strever, een blond en zomers bier van 6,6 procent.

Tijdens de succesvolle Toog- en Tafelhappening afgelopen weekend gingen de eerste glazen vlotjes naar binnen. Café Botteltje bestaat 33 jaar, maar komt nu pas met een eigen brouwsel op de markt. “Veel cafés stappen naar een brouwer en vragen hen een bier te maken. Maar wij trachtten iets volledig zelf te lanceren”, verduidelijkt medezaakvoerder James Desimpelaere. “Ik volgde een opleiding brouwen en vier jaar geleden begon ik met experimenteren in mijn eigen keuken, aan het fornuis. Een eigen bierinstallatie kunnen we niet in ons café zetten. Daarom werk ik samen met biershop ’t Koelschip, de stadsbrouwerij van Oostende, waar ik mijn eigen recept en creatie kan maken.” James wil ook uitpakken met een zwaar bruin winterbier van 9 procent, ook in samenwerking met ’t Koelschip. Maar eerst kan iedereen nog een hele zomer genieten van de blonde Strever voor 3 euro per glas. (TVA)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten, evenementen en promoties van Botteltje en schrijf in op de nieuwsbrief.